Game: D&D 5e 2024 Group type:Online - over Discord / Online - przez Discord Experience:We have DMs with veteran experience but also DMs who are just starting out! / Posiadamy GMów z dużym doświadczeniem w grach rpg oraz osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z GMówaniem! Location/Timezone:Poland / Polska Schedule:Varies between DMs / Zależy od GMów, z reguły gry prowadzone są wieczorami w tygodniu lub weekendy (tutaj z czasem różnie) Roles sought:Players but also DMs / Graczy, ale też osoby chętne do GMowania Game style:Varies between DMs / Zależy od GMów, ale serwer przygotowany jest pod zdobywanie punktów experience przez branie udział w sesjach + zapewnia kanały na dodatkowy roleplaying dla chętnych
Zajawka:
Stwórz postać ambitnego poszukiwacza przygód lub więźnia, który został wykupiony przez Kompanię do pracy na nowych ziemiach! Poznaj nowe osoby i wspólnie odkrywaj Nowy Kontynent! Razem tworzycie obozowisko, które z czasem może przerodzić się w coś więcej! Bierz udział w sesjach DnD oraz pisemnym roleplay'u! Również i ty sam możesz tworzyć setting i worldbuilging tego miejsca! ⛺🤍
Zostajesz wcielony do Czarnego Korpusu, oddziału zwiadowczego utworzonego przez Wolną Kompanię Khatovaru. Czy to z własnej woli, czy wykupiony przez Kompanię, otrzymujesz misję - zbadać nowy ląd. Nowe ziemie na Toril? Owszem, ale nikt poza Kompanią nie ma o nich informacji. Przynajmniej na razie.
Technicznie:
Karty hostujemy na D&D Beyond - do dyspozycji w chwili obecnej mamy 5 kampanii, na których można stworzyć swoją postać i używać zakupionych przez nas podręczników. Gramy na Foundry (przez Forge) i Roll20, korzystając z wtyczki Beyond20 do rzutów z karty z D&D Beyond. Strona, którą używamy do grania sesji, zależy od GMów. Jeśli GM i gracze chcą, to mogą nawet grać przez Discorda, korzystając z bota Avrae (Avrae jest kompatybilne z D&D Beyond i szczytuje informacje z karty postaci). Serwer ma niewiele ponad miesiąc i posiada około 30 aktywnych graczy (w to wliczając DMów). Fabularnie prowadzimy ekspedycje rozpoznawcze nowych ziem i rozbudowujemy obozowisko. Gra na serwerze posiada elementy budowania community dla postaci.
Zainteresowanych proszę o zostawienie komentarza, wyślę zaproszenie do serwera na privie! 🥰
Game: D&D 5e 2024
Group type: Online - over Discord / Online - przez Discord
Experience: We have DMs with veteran experience but also DMs who are just starting out! / Posiadamy GMów z dużym doświadczeniem w grach rpg oraz osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z GMówaniem!
Location/Timezone: Poland / Polska
Schedule: Varies between DMs / Zależy od GMów, z reguły gry prowadzone są wieczorami w tygodniu lub weekendy (tutaj z czasem różnie)
Roles sought: Players but also DMs / Graczy, ale też osoby chętne do GMowania
Game style: Varies between DMs / Zależy od GMów, ale serwer przygotowany jest pod zdobywanie punktów experience przez branie udział w sesjach + zapewnia kanały na dodatkowy roleplaying dla chętnych
Zajawka:
Technicznie:
Karty hostujemy na D&D Beyond - do dyspozycji w chwili obecnej mamy 5 kampanii, na których można stworzyć swoją postać i używać zakupionych przez nas podręczników.
Gramy na Foundry (przez Forge) i Roll20, korzystając z wtyczki Beyond20 do rzutów z karty z D&D Beyond. Strona, którą używamy do grania sesji, zależy od GMów. Jeśli GM i gracze chcą, to mogą nawet grać przez Discorda, korzystając z bota Avrae (Avrae jest kompatybilne z D&D Beyond i szczytuje informacje z karty postaci).
Serwer ma niewiele ponad miesiąc i posiada około 30 aktywnych graczy (w to wliczając DMów). Fabularnie prowadzimy ekspedycje rozpoznawcze nowych ziem i rozbudowujemy obozowisko. Gra na serwerze posiada elementy budowania community dla postaci.
Zainteresowanych proszę o zostawienie komentarza, wyślę zaproszenie do serwera na privie! 🥰
Also, just so it's clear: it is a free game. You will not pay anything to participate in the Discord server and to play games!
Hej, czy mogę prosic o zaproszenie? Jestem początkujący, ale chciabym dołączyć do długoterminowej kampanii zaczynającej od zera.
Zapraszamy! :) Link wysłałam w wiadomości prywatnej!
Hej, tylko gra online? Chętnie dołączę i zobaczę
Online, tak :) Może kiedyś uda się na żywo, ale na razie Discord. Wysyłam zaproszenie na priv
Hej dopiero zacząłem grać w dnd.czy możesz zaprosić mnie